Actualizari Haccp 22000

Actualizari Haccp 22000

Haccp 22000 sau ISO 22000 este un standard international extrem de important, deoarece vizeaza managementul pentru siguranta alimentelor. ISO 22000 este disponibil inca din anul 2005 si a venit ca raspuns la necesitatea firmelor producatoare de alimente de a avea un standard pentru managementul calitatii.

Prin acest standard de siguranta se determina potentialele riscuri pentru alimente si se incearca eliminarea lor completa.

ISO 22000 se bazeaza pe Codex Alimentarius, adica un cod al alimentelor care a fost dezvoltat de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru hrana si agricultura la nivel mondial. Principiile acestui standard sunt definite de determinarea fiecarui risc in stadiul de producere al unui aliment, masurarea riscului de aparitie si prevenirea aparitiei, determinarea unor valor de risc peste care nu se poate trece si eliberarea unui sistem de management si a unor proceduri pentru a tine sub control orice risc care implica alimentele.

Haccp 22000 poate sa fie aplicat in foarte multe domenii de productie alimentara, de la panificatie, pana la lapte, bere sau chiar si in restaurante.

Prin adoptarea acestei certificari, firmele vor avea numeroase beneficii, constand in identificarea tuturor riscurilor, in diminuarea costurilor de siguranta si prin imbunatatirea continua a practicilor care se refera la siguranta alimentului produs.

img Ref1842 01