Avantaje Haccp 22000

Avantaje Haccp 22000

Implementarea unei certificari ISO ( Haccp 22000) poate sa fie o solutie excelenta pentru orice firma care lucreaza in industria alimentara, deoarece este un sistem de siguranta alimentar si se bazeaza pe prevenirea numeroaselor probleme care pot aparea in acest domeniu.

Aceasta certificare prezinta foarte multe avantaje, care se rasfrang deopotriva catre firma certificata si catre parteneri si clienti.

Iata care sunt aceste beneficii, pentru cei care apeleaza la certificarea Haccp 22000:

–        Previne si reduce extrem de mult riscurile alimentare. In felul acesta poate sa creasca foarte mult increderea clientilor si a partenerilor in firma si in produsele acesteia;

–        Reduce costurile de testare. In cazul unei firme necertificate Haccp, testarile finale asupra produselor pot sa fie extrem de costisitoare. Certificarea Haccp 22000 poate sa reduca extrem de mult costurile de testare;

–        Imbunatateste comunicarea cu autoritatile. Autoritatile competente in domeniul alimentatiei pot fi destul de dure cu firmele care nu respecta regulile. In cazul unei firme certificate Haccp, relatia cu autoritatile poate sa fie una extrem de buna;

–        Asigura o imagine foarte buna in piata. Aceasta imagine poate sa reprezinte un avantaj major in fata concurentei;

–        Motiveaza personalul. Personalul este mult mai motivat in momentul in care stie ca lucreaza cu produse de cea mai buna calitate si contribuie la vanzarea acestora. Astfel, sansele sa lucreze cu mai mult spor sunt mult mai mari;

–        Asigura credibilitate pe piata. Credibilitatea unui produs pe piata este extrem de importanta, motiv pentru care certificarea Haccp este deosebit de importanta, deoarece asigura aceasta credibilitate;

–        Asigura raspunsuri pentru orice problema care priveste siguranta din piata alimentelor.

Avantaje Haccp 22000

22000