BANNER2

Firma noastră vă poate ajuta prin servicii de consultanta în vederea obtinerii acestei certificari, practicand preturi competitive. Vom încerca astfel sa prezentam în rândurile de mai jos avantajele obtinerii ISO 22000.

Certificarea ISO 22000 este un standard elaborat de catre cei mai mari experti din industria alimentara si are rolul de a asigura o conduita cat mai buna in ceea ce priveste comercializarii si producerii de alimente. Certificarea a fost creata in stransa legatura cu Codex Alimentarius, organism creat de ONU cu acelasi scop.

Certificarea ISO 22000 este facuta in asa fel incat sa permita tuturor organizatiilor sa aiba un sistem de management foarte bine pus la punct, care sa respecte tot ce inseamna siguranta alimentara.

Acest certificat se adreseaza tuturor celor care au legatura cu alimentele, incepand cu producatorii de nutreturi, de alimente primare, cei care se ocupa de transportul si de stocarea alimentelor sau cei care le ambaleaza.

Cele mai noi cerinte in ceea ce priveste standardul ISO 22000 au fost publicate in 2005 si reprezinta primul certificat ce face parte din familia standardelor pentru managementul sistemelor de siguranta alimentara.

Pentru a putea obtine o astfel de atestare, o societate trebuie sa respecte conditii care presupun un management interactiv si sistematic, respectarea unor programe de conditionare si respectarea principiilor HACCP.

Implementarea Iso 22000 prezinta numeroase avantaje, atat pentru companiile care il adopta, cat si pentru clienti. Aceasta actiune garanteaza o calitate igienica a tuturor produselor puse spre vanzare, prelungeste valabilitatea produselor si creste un mare avantaj competitiv.

De asemenea, o certificare Iso 22000 creste foarte mult atat increderea clientilor, cat si increderea salariatilor, care avand incredere in produse vor reusi sa ofere o productivitate mult mai mare.

Iso 22000 este creat in asa fel incat sa aduca numai beneficii si sa ajute firmele sa implementeze cele mai moderne solutii in ceea ce priveste siguranta alimentara. Practic, cerintele trasate impun o siguranta alimentara deosebita care reuseste sa impuna ordine pe piata alimentelor, in conditiile in care aceasta creste si se diversifica de la o zi la alta.

certificare iso 22000

Certificarea reprezinta atestarea faptului ca organizatia dvs este conforma si indeplineste standardele ISO de referinta.

Aceasta atestare se traduce prin emiterea unui certificat de conformitate de catre un organism de certificare de terta parte.

ISO este abrevierea pentru Organizatia Internaționala de Standardizare, mai multe informatii puteti gasi accesand websiteul organizatiei: www.iso[.]org

Aceasta organizație emite standarde internaționale numite generic ISO.

Certificarile de sistem de management conform standardelor ISO sunt valabile pentru o perioadă de 3 ani. Valabilitatea certificarii depinde, evident, de pargurgerea auditurilor de verificare la 12 respectiv 24 luni de la data certificarii initiale.

In cel de-al treilea an este realizat auditul de recertificare, organizatia intrand astfel intr-un nou ciclu de certificare de 3 ani.

 1.     Transmiterea ofertei.
 2.     Completarea si semnarea contractului.
 3.     Programarea acticitatilor premergatoare certificarii.
 4.     Auditul de certificare. Întocmirea rapoartelor necesare.
 5.     Verificarea documentației de audit și închiderea neconformităților.
 6.     Eliberarea certificatul.
 7.     Auditul de supraveghere I. Se constată că sistemul este menținut și îmbunătățit printr-un nou audit la  1 an de la încheierea auditului de certificare.
 8.     Auditul de supraveghere II. Se constată că sistemul este menținut și îmbunătățit print-un nou audit la 2 ani de la încheierea auditului de certificare.
 9.     Recertificarea. În vederea mentinerii continuitatii, auditul de recertificare trebuie efectuat in apropierea datei expirarii certificatelor.

Perioada de valabilitate a unui certificat ISO este de trei ani. In vederea mentinerii continuitatii, auditul de recertificare trebuie efectuat inaintea expirării certificatelor.

 • Acreditarea si recunoașterea la nivel international

SICERT desfasoara audituri si emite certificate cu acreditare conform standardului de acreditare ISO/IEC 17021:2011 si emite certificate sub egida Global Accreditation si este membru IRQAO – UK.
Cele mai profesioniste organisme de certificare ISO sunt acreditate de catre institutii de acreditare recunoscute prin competenta si performanta lor la nivel mondial. Un exemplu in acest sens este G.A (Global Accreditation). Această acreditare atesta in mod clar faptul ca respectivul organism de certificare desfasoara activitati la modul cel mai profesionist cu putinta.

 • Calitatea serviciilor.

Atitudinea și profesionalismul echipei SICERT sunt evaluate lunar de catre clientii nostri.

Recomandarea este una din cea mai importanta modalitate de promovare a noastra. Consideram recomandarea un instrument puternic pentru ca vorbeste despre increderea pe care clientii nostri o au in echipa SICERT, dar și in serviciile oferite.

 • Organizaţiile care acordă certificări de conformitate cu standardele internaţionale unor terţe părţi sunt ele însele acreditate de organisme de acreditare  şi de aceea sunt numite organisme de certificare acreditate. Acreditarea înseamnă că organismele de certificare au fost la rândul lor evaluate în privinţa standardelor recunoscute internaţional pentru a-şi demonstra competenţa, imparţialitatea şi capacitatea de performanţă.Acreditarea reprezintă abilitatea de a distinge un evaluator competent care garantează că alegerea unui organism de certificare sau de inspecţie este o alegere bine documentată. Un organism de certificare acreditat le poate dovedi clienţilor săi că îndeplineşte cu succes cerinţele standardelor internaţionale de acreditare. Rezultatul este reducerea riscului ca un client să aleagă şi să plătească un evaluator incompetent sau şi mai rău, să se ghideze după rezultate fără nici o bază reală.Certificarea ISO acreditată se conformează celor mai stricte cerinţe ale licitaţilor şi este recunoscută  internaţional. SICERT desfăşoară audituri şi emite certificate cu Global Accreditation conform standardului de acreditare ISO/IEC 17021:2015.
procesul de certificare iso

Solicita o oferta

Iti vom raspunde imediat!