BANNER2

Cum se obtine o certificare ISO 9001?

ISO 9001 este un standard international care traseaza niste reguli ce trebuie indeplinite de sistemul de management al unei societati in asa fel incat sa indeplineasca toate cerintele in ceea ce priveste calitatea serviciilor. Respectarea cerintelor asigura dezvoltarea afacerii intr-un mod cursiv si multumirea clientilor.

Pentru obtinerea certificarii ISO 9001 (prin implementare corecta) trebuie sa se respecte o gama foarte larga de subiecte si sa se ia mai multe angajamente in ceea ce priveste calitatea produselor si serviciilor. Iata ce trebuie sa se respecte in cazul in care se doreste o certificare ISO 9001:


 • Orientarea catre client a tuturor actiunilor ce privesc serviciile si produsele oferite de societate;


 • Garantarea competentei angajatilor si a managementului societatii


 • Planificarea cat mai buna a managementului calitatii, a proiectarii de produse, a achizitiilor, a procesarii comenzilor si a imbunatatirii sistemului de management al calitatii;


 • Monitorizarea continua a perceptiei pe care o au clientilor asupra produselor si serviciilor pe care le ofera societatea;


 • Respectarea dorintelor si asteptarilor pe care le au clientii in ceea ce priveste calitatea unui anumit produs si serviciu;


 • Oferirea tuturor informatiilor relevante in ceea ce priveste produsul, cum ar fi specificatii cat mai clare, schite ale acestuia, standarde nationale si internationale, cataloage oferite de furnizori sau orice alta informatie care se crede a fi relevanta pentru respectarea unui standard de calitate cat mai bine pus la punct;


In acest moment, oferim certificare pentru standardul ISO 9001 adoptat in 2015 si utilizat in nu mai putin de 175 de tari drept baza a sistemului de management al sanatatii, asadar ofera o siguranta deosebita clientilor. ISO 9001 din 2015 reprezinta a 5-a editie a standardului, prima atestare a acestuia fiind in 1987. In cei peste 31 de ani de viata, implementarea standardului a devenit un adevarat reper in ceea ce priveste calitatea si respectarea cerintelor pe care le au clientii in relatia cu furnizorii.

Certificarea reprezinta atestarea faptului ca organizatia dvs este conforma si indeplineste standardele ISO de referinta.

Aceasta atestare se traduce prin emiterea unui certificat de conformitate de catre un organism de certificare de terta parte.

ISO este abrevierea pentru Organizatia Internaționala de Standardizare, mai multe informatii puteti gasi accesand websiteul organizatiei: www.iso[.]org

Aceasta organizație emite standarde internaționale numite generic ISO.

Certificarile de sistem de management conform standardelor ISO sunt valabile pentru o perioadă de 3 ani. Valabilitatea certificarii depinde, evident, de pargurgerea auditurilor de verificare la 12 respectiv 24 luni de la data certificarii initiale.

In cel de-al treilea an este realizat auditul de recertificare, organizatia intrand astfel intr-un nou ciclu de certificare de 3 ani.

 1.     Transmiterea ofertei.
 2.     Completarea si semnarea contractului.
 3.     Programarea acticitatilor premergatoare certificarii.
 4.     Auditul de certificare. Întocmirea rapoartelor necesare.
 5.     Verificarea documentației de audit și închiderea neconformităților.
 6.     Eliberarea certificatul.
 7.     Auditul de supraveghere I. Se constată că sistemul este menținut și îmbunătățit printr-un nou audit la  1 an de la încheierea auditului de certificare.
 8.     Auditul de supraveghere II. Se constată că sistemul este menținut și îmbunătățit print-un nou audit la 2 ani de la încheierea auditului de certificare.
 9.     Recertificarea. În vederea mentinerii continuitatii, auditul de recertificare trebuie efectuat in apropierea datei expirarii certificatelor.

Perioada de valabilitate a unui certificat ISO este de trei ani. In vederea mentinerii continuitatii, auditul de recertificare trebuie efectuat inaintea expirării certificatelor.

 • Acreditarea si recunoașterea la nivel international

SICERT desfasoara audituri si emite certificate cu acreditare conform standardului de acreditare ISO/IEC 17021:2011 si emite certificate sub egida Global Accreditation si este membru IRQAO – UK.
Cele mai profesioniste organisme de certificare ISO sunt acreditate de catre institutii de acreditare recunoscute prin competenta si performanta lor la nivel mondial. Un exemplu in acest sens este G.A (Global Accreditation). Această acreditare atesta in mod clar faptul ca respectivul organism de certificare desfasoara activitati la modul cel mai profesionist cu putinta.

 • Calitatea serviciilor.

Atitudinea și profesionalismul echipei SICERT sunt evaluate lunar de catre clientii nostri.

Recomandarea este una din cea mai importanta modalitate de promovare a noastra. Consideram recomandarea un instrument puternic pentru ca vorbeste despre increderea pe care clientii nostri o au in echipa SICERT, dar și in serviciile oferite.

 • Organizaţiile care acordă certificări de conformitate cu standardele internaţionale unor terţe părţi sunt ele însele acreditate de organisme de acreditare  şi de aceea sunt numite organisme de certificare acreditate. Acreditarea înseamnă că organismele de certificare au fost la rândul lor evaluate în privinţa standardelor recunoscute internaţional pentru a-şi demonstra competenţa, imparţialitatea şi capacitatea de performanţă.Acreditarea reprezintă abilitatea de a distinge un evaluator competent care garantează că alegerea unui organism de certificare sau de inspecţie este o alegere bine documentată. Un organism de certificare acreditat le poate dovedi clienţilor săi că îndeplineşte cu succes cerinţele standardelor internaţionale de acreditare. Rezultatul este reducerea riscului ca un client să aleagă şi să plătească un evaluator incompetent sau şi mai rău, să se ghideze după rezultate fără nici o bază reală.Certificarea ISO acreditată se conformează celor mai stricte cerinţe ale licitaţilor şi este recunoscută  internaţional.

   SICERT desfăşoară audituri şi emite certificate cu Global Accreditation conform standardului de acreditare ISO/IEC 17021:2015.

procesul de certificare iso

Solicita o oferta

Iti vom raspunde imediat!