Certificare iso 14001

Certificare ISO 14001

Iso 14001 presupune standarde de ocrotire a mediului inconjurator, care sunt din ce in ce mai respectate si carora li se acorda o atentie din ce in ce mai mare din parte organizatiilor si societatilor comerciale.

In contextul in care legislatia in ceea ce priveste siguranta mediului este din ce in ce mai restrictiva, societatile, organizatiile si companiile isi doresc din ce in ce mai mult sa se dezvolte respectand standardele de protectie impuse in acest sens.

Desi este un standard publicat destul de recent, ISO 14001 a fost adoptat deja de peste 223000 de firme iar numarul lor este in crestere.

 Cum se poate obtine ISO 14001?

In primul rand, este foarte bine de stiut faptul ca ISO 14001 este un standard voluntar, pe care societatile nu sunt obligate sa il adopte, iar firma noastră ofera cosultanta în obtinerea acestui standard. Acesta insa poate sa ofere un avantaj foarte mare pe piata, deoarece din ce in ce mai multi clienti prefera sa colaboreze cu o firma ce a implementat deja acest standard.

Iso 14001 poate folosi sistemele de mediu deja existente si integreaza cerintele de mediu in cadrul sistemelor generale ale organizatiei.

Pentru a obtine ISO 14001, societatea trebuie sa faca o analiza de impact asupra mediului, a activitatilor pe care le are.  De asemenea, trebuie sa dezvolte o serie de programe si proiecte specifice, care ajuta la atingerea obiectivelor de mediu impuse in standard.

Un alt criteriu pentru obtinerea certificatului este verificarea si corectitudinea sistemului in ceea ce priveste siguranta mediului inconjurator.  Practic, societatea trebuie sa adopte o politica de mediu, sa isi faca toate planurile in conformitate cu aceasta, sa implementeze actiuni care respecta standardele si sa faca o revizuire a managementului in asa fel incat acesta sa respecte toate criteriile impuse de ISO 14001 – evident, prin serviciul nostru de consultanta va vom putea ajuta în obtinerea acestui standard.

Certificare iso 14001 – solicitati oferta aici

14001