Iso 14001 presupune standarde de ocrotire a mediului inconjurator, care sunt din ce in ce mai respectate si carora li se acorda o atentie din ce in ce mai mare din parte organizatiilor si societatilor comerciale.
In contextul in care legislatia in ceea ce priveste siguranta mediului este din ce in ce mai restrictiva, societatile, organizatiile si companiile isi doresc din ce in ce mai mult sa se dezvolte respectand standardele de protectie impuse in acest sens.
Desi este un standard publicat destul de recent, ISO 14001 a fost adoptat deja de peste 223000 de firme iar numarul lor este in crestere.
Cum se poate obtine ISO 14001?
In primul rand, este foarte bine de stiut faptul ca ISO 14001 este un standard voluntar, pe care societatile nu sunt obligate sa il adopte, iar firma noastră ofera cosultanta în obtinerea acestui standard. Acesta insa poate sa ofere un avantaj foarte mare pe piata, deoarece din ce in ce mai multi clienti prefera sa colaboreze cu o firma ce a implementat deja acest standard.
Iso 14001 poate folosi sistemele de mediu deja existente si integreaza cerintele de mediu in cadrul sistemelor generale ale organizatiei.
Pentru a obtine ISO 14001, societatea trebuie sa faca o analiza de impact asupra mediului, a activitatilor pe care le are. De asemenea, trebuie sa dezvolte o serie de programe si proiecte specifice, care ajuta la atingerea obiectivelor de mediu impuse in standard.
Un alt criteriu pentru obtinerea certificatului este verificarea si corectitudinea sistemului in ceea ce priveste siguranta mediului inconjurator. Practic, societatea trebuie sa adopte o politica de mediu, sa isi faca toate planurile in conformitate cu aceasta, sa implementeze actiuni care respecta standardele si sa faca o revizuire a managementului in asa fel incat acesta sa respecte toate criteriile impuse de ISO 14001 – evident, prin serviciul nostru de consultanta va vom putea ajuta în obtinerea acestui standard.
Certificare iso 14001 – solicitati oferta aici
Certificarea reprezinta atestarea faptului ca organizatia dvs este conforma si indeplineste standardele ISO de referinta.
Aceasta atestare se traduce prin emiterea unui certificat de conformitate de catre un organism de certificare de terta parte.
ISO este abrevierea pentru Organizatia Internaționala de Standardizare, mai multe informatii puteti gasi accesand websiteul organizatiei: www.iso[.]org
Aceasta organizație emite standarde internaționale numite generic ISO.
Certificarile de sistem de management conform standardelor ISO sunt valabile pentru o perioadă de 3 ani. Valabilitatea certificarii depinde, evident, de pargurgerea auditurilor de verificare la 12 respectiv 24 luni de la data certificarii initiale.
In cel de-al treilea an este realizat auditul de recertificare, organizatia intrand astfel intr-un nou ciclu de certificare de 3 ani.
- Transmiterea ofertei.
- Completarea si semnarea contractului.
- Programarea acticitatilor premergatoare certificarii.
- Auditul de certificare. Întocmirea rapoartelor necesare.
- Verificarea documentației de audit și închiderea neconformităților.
- Eliberarea certificatul.
- Auditul de supraveghere I. Se constată că sistemul este menținut și îmbunătățit printr-un nou audit la 1 an de la încheierea auditului de certificare.
- Auditul de supraveghere II. Se constată că sistemul este menținut și îmbunătățit print-un nou audit la 2 ani de la încheierea auditului de certificare.
- Recertificarea. În vederea mentinerii continuitatii, auditul de recertificare trebuie efectuat in apropierea datei expirarii certificatelor.
Perioada de valabilitate a unui certificat ISO este de trei ani. In vederea mentinerii continuitatii, auditul de recertificare trebuie efectuat inaintea expirării certificatelor.
- Acreditarea si recunoașterea la nivel international
SICERT desfasoara audituri si emite certificate cu acreditare conform standardului de acreditare ISO/IEC 17021:2011 si emite certificate sub egida Global Accreditation si este membru IRQAO – UK.
Cele mai profesioniste organisme de certificare ISO sunt acreditate de catre institutii de acreditare recunoscute prin competenta si performanta lor la nivel mondial. Un exemplu in acest sens este G.A (Global Accreditation). Această acreditare atesta in mod clar faptul ca respectivul organism de certificare desfasoara activitati la modul cel mai profesionist cu putinta.
- Calitatea serviciilor.
Atitudinea și profesionalismul echipei SICERT sunt evaluate lunar de catre clientii nostri.
Recomandarea este una din cea mai importanta modalitate de promovare a noastra. Consideram recomandarea un instrument puternic pentru ca vorbeste despre increderea pe care clientii nostri o au in echipa SICERT, dar și in serviciile oferite.
- Organizaţiile care acordă certificări de conformitate cu standardele internaţionale unor terţe părţi sunt ele însele acreditate de organisme de acreditare şi de aceea sunt numite organisme de certificare acreditate. Acreditarea înseamnă că organismele de certificare au fost la rândul lor evaluate în privinţa standardelor recunoscute internaţional pentru a-şi demonstra competenţa, imparţialitatea şi capacitatea de performanţă.Acreditarea reprezintă abilitatea de a distinge un evaluator competent care garantează că alegerea unui organism de certificare sau de inspecţie este o alegere bine documentată. Un organism de certificare acreditat le poate dovedi clienţilor săi că îndeplineşte cu succes cerinţele standardelor internaţionale de acreditare. Rezultatul este reducerea riscului ca un client să aleagă şi să plătească un evaluator incompetent sau şi mai rău, să se ghideze după rezultate fără nici o bază reală.Certificarea ISO acreditată se conformează celor mai stricte cerinţe ale licitaţilor şi este recunoscută internaţional. SICERT desfăşoară audituri şi emite certificate cu Global Accreditation conform standardului de acreditare ISO/IEC 17021:2015.
Solicita o oferta
Iti vom raspunde imediat!