Certifiarea ISO 18001 presupune un standard de sanatate si siguranta la locul de munca si contine numeroase prevederi recunoscute international, care au rolul de a trasa anumite cerinte ce trebuie respectate de societati in tot ceea ce inseamna managementul sanatatii si al sigurantei.
ISO 18001 a fost creat de organisme certificate la nivel mondial si a reusit sa acopere anumite goluri care existau in legatura cu sanatatea muncii.
Cum se obtine o certificare ISO 18001?
Implementarea Iso 18001 completeaza certificarile ISO 9001 si ISO 14001 reusind sa ajute organizatiile sa respecte toate prevederile legale si toate obligatiile pe care le au, legate de sanatatea muncii.
Pentru a obtine certificarea ISO 18001, o societate trebuie sa abordeze urmatoarele domenii cheie:
Trebuie sa planifice cat mai bine orice activitate, in asa fel incat sa identifice orice pericol existent la locul de munca si sa aiba un control maxim asupra riscului;
Trebuie sa creeze un program de management in ceea ce priveste sanatatea si siguranta la locul de munca;
Trebuie sa adopte o forma de structura si responsabilitate la nivelul tuturor partilor implicate;
Trebuie sa ofere cursuri de formare si de competenta tuturor angajatilor;
Trebuie sa dispuna de mai multe forme de comunicare si de consultare in ceea ce priveste problemele de sanatate si de siguranta la locul de munca pentru a obtine certificatul;
Trebuie sa dispuna de un control operational foarte bine pus la punct;
Trebuie sa aiba un plan pentru cazurile de urgenta si sa dispuna de personal bine pregatit care sa stie ce masuri trebuie sa ia in aceste cazuri;
Trebuie sa poata evalua performantele in sanatate si siguranta si sa le poata monitoriza si imbunatati.
Cine poate adopta ISO 18001?
Prevederile ISO 18001 pot fi adoptate de catre organizatiile care isi doresc sa ofere siguranta in ceea ce priveste locul de munca si sa reduca riscurile legate de acesta, iar firma noastră va poate ajuta în obtinerea acestei certificari la un preț foarte bun prin serviciile noastre de consultanta.
Certificarea reprezinta atestarea faptului ca organizatia dvs este conforma si indeplineste standardele ISO de referinta.
Aceasta atestare se traduce prin emiterea unui certificat de conformitate de catre un organism de certificare de terta parte.
ISO este abrevierea pentru Organizatia Internaționala de Standardizare, mai multe informatii puteti gasi accesand websiteul organizatiei: www.iso[.]org
Aceasta organizație emite standarde internaționale numite generic ISO.
Certificarile de sistem de management conform standardelor ISO sunt valabile pentru o perioadă de 3 ani. Valabilitatea certificarii depinde, evident, de pargurgerea auditurilor de verificare la 12 respectiv 24 luni de la data certificarii initiale.
In cel de-al treilea an este realizat auditul de recertificare, organizatia intrand astfel intr-un nou ciclu de certificare de 3 ani.
- Transmiterea ofertei.
- Completarea si semnarea contractului.
- Programarea acticitatilor premergatoare certificarii.
- Auditul de certificare. Întocmirea rapoartelor necesare.
- Verificarea documentației de audit și închiderea neconformităților.
- Eliberarea certificatul.
- Auditul de supraveghere I. Se constată că sistemul este menținut și îmbunătățit printr-un nou audit la 1 an de la încheierea auditului de certificare.
- Auditul de supraveghere II. Se constată că sistemul este menținut și îmbunătățit print-un nou audit la 2 ani de la încheierea auditului de certificare.
- Recertificarea. În vederea mentinerii continuitatii, auditul de recertificare trebuie efectuat in apropierea datei expirarii certificatelor.
Perioada de valabilitate a unui certificat ISO este de trei ani. In vederea mentinerii continuitatii, auditul de recertificare trebuie efectuat inaintea expirării certificatelor.
- Acreditarea si recunoașterea la nivel international
SICERT desfasoara audituri si emite certificate cu acreditare conform standardului de acreditare ISO/IEC 17021:2011 si emite certificate sub egida Global Accreditation si este membru IRQAO – UK.
Cele mai profesioniste organisme de certificare ISO sunt acreditate de catre institutii de acreditare recunoscute prin competenta si performanta lor la nivel mondial. Un exemplu in acest sens este G.A (Global Accreditation). Această acreditare atesta in mod clar faptul ca respectivul organism de certificare desfasoara activitati la modul cel mai profesionist cu putinta.
- Calitatea serviciilor.
Atitudinea și profesionalismul echipei SICERT sunt evaluate lunar de catre clientii nostri.
Recomandarea este una din cea mai importanta modalitate de promovare a noastra. Consideram recomandarea un instrument puternic pentru ca vorbeste despre increderea pe care clientii nostri o au in echipa SICERT, dar și in serviciile oferite.
- Organizaţiile care acordă certificări de conformitate cu standardele internaţionale unor terţe părţi sunt ele însele acreditate de organisme de acreditare şi de aceea sunt numite organisme de certificare acreditate. Acreditarea înseamnă că organismele de certificare au fost la rândul lor evaluate în privinţa standardelor recunoscute internaţional pentru a-şi demonstra competenţa, imparţialitatea şi capacitatea de performanţă.Acreditarea reprezintă abilitatea de a distinge un evaluator competent care garantează că alegerea unui organism de certificare sau de inspecţie este o alegere bine documentată. Un organism de certificare acreditat le poate dovedi clienţilor săi că îndeplineşte cu succes cerinţele standardelor internaţionale de acreditare. Rezultatul este reducerea riscului ca un client să aleagă şi să plătească un evaluator incompetent sau şi mai rău, să se ghideze după rezultate fără nici o bază reală.Certificarea ISO acreditată se conformează celor mai stricte cerinţe ale licitaţilor şi este recunoscută internaţional. SICERT desfăşoară audituri şi emite certificate cu Global Accreditation conform standardului de acreditare ISO/IEC 17021:2015.
Solicita o oferta
Iti vom raspunde imediat!