Certificarea ISO 27001 reprezinta implementarea si adoptarea unui standard international pentru protectia informatiei si este esential oricarei societati care detine informatii foarte importante. Practic, informatia reprezinta motorul pentru majoritatea societatilor si organizatiilor iar aceasta trebuie sa fie protejata in cel mai bun mod posibil.

Ce inseamna ISO 27001 ?

ISO / IEC 27001 : 2005 se adreseaza protectiei oricarei informatii, fie ca este vorba de cea de pe hartie, cea electronica sau cea promovata video sau in conversatii. Acest standard este de fapt un sistem de management al securitatii informatioonale si presupune abordarea sistematica a managementului de siguranta in asa fel incat aceasta sa poata fi transmisa in siguranta, fara riscuri provenite din diverese parti.

Sistemul ISO / IEC 27001 a fost adoptat international in 2005.

Pentru ce este util acest sistem de siguranta al informatiei, ce presupune si ce beneficii aduce?

–        Asigura o formulare corecta a cerintelor de securitate si a obiectivelor pe care le are societatea;

–        Asigura o stapanire si o constientizare a costului pe care il implica riscurile de securitate a informatiei;

–        Traseaza standarde care implica o conformare cu legislatia in vigoare;

–        Clarifica toate procesele care implica securitatea informatiei;

–        Este folosit de catre managementul societatii in momentul in care se doreste o determinare a activitatilor care implica securitatea informatiei;

–        Este folosit de catre auditori interni si externi care au rolul de a determina care este gradul de conformitate cu politicile si standardele internationale;

–        Furnizeaza informatii despre standardele de siguranta a informatiei catre partenerii comerciali;

–        Furnizeaza informatii relevante despre securitatea informatiei catre clientii societatii, lucru care ofera o incredere deosebita.

Practic, rolul principal al certificarii ISO 27001 este acela de a oferi incredere si siguranta in tot ceea ce priveste schimbul de informatii intre parteneri si clienti si de a asigura o buna functionare a tuturor relatiilor de afaceri si profesionale.

SICERT va poate ajuta in obtinerea  certificarii ISO 27001 la un pret foarte bun. Pentru mai multe detalii ne puteți contacta telefonic sau prin adresa de posta electronica.

iso 27001 : 2005