Certificare iso 27001

Certificare ISO 27001

Iso 27001 este o certificare relativ noua, care presupune securitatea informatiilor. Practic, intr-o epoca in care informatia reprezinta motorul fiecarei societati, o astfel de reglementare este apreciata de majoritatea societatilor care isi doresc siguranta pentru informatiile pe care le detine. Noi va putem ajuta sa obtineti aceasta certificare iso 27001 prin implementarea elementelor necesare.

 Ce ofera ISO 27001

Aceasta certificare ofera un sistem performant de management, care presupune o securizare foarte buna a informatiei. Cel mai nou standard a fost publicat in 15 octombrie 2005, dupa imbunatatirea standardului britanic din 2002.

Iso 27001 se poate obtine independent si ofera numeroase avantaje. In primul rand, companiile care beneficiaza de Iso 27001 pot fi audiate in mod independent, ofera siguranta in fata clientilor si a partenerilor si au garantia ca toate informatiile sunt transmise in siguranta.

Desi standardul se adreseaza in principiu firmelor din domeniul IT, acesta poate certifica aproape toate categoriile de firme care dispun de informatii foarte importante.

Cum se obtine certificarea?

Certificarea ISO 27001 se obtine destul de usor, companiile care o doresc necesitand rezolvarea a 3 pasi.

In primul rand, acestea trebuie sa dezvolte o politica pentru securitatea informatiei ;

Dupa aceea, este necesara instruirea personalului, element cheie pentru a putea obtine certificatul in cel mai scurt timp;

O data ce sistemul a fost implementat, se poate cere audierea unui organism de certificare, care va aproba sau nu acreditarea.

 La ce foloseste aceasta certificare?

In primul rand, ofera solutii in ceea ce priveste organizarea securitatii informatiei, ofera solutii de management si dezvolta securitatea fizica si a mediului inconjurator. De asemenea, asigura stapanirea costurilor in ceea ce priveste riscurile de securitate, asigurarea unei conformitati in ceea ce priveste legislatia si posibilitatea de a oferi clientilor o siguranta maxima in acest sens. Clientii pot primi in felul acesta informatii relevante despre tot ceea ce inseamna securitatea informatiei. Mai trebuie menționat și faptul ca prețul implementarii unei astfel de certificari este destul de accesibil.