BANNER2

Iso 27001 este o certificare relativ noua, care presupune securitatea informatiilor. Practic, intr-o epoca in care informatia reprezinta motorul fiecarei societati, o astfel de reglementare este apreciata de majoritatea societatilor care isi doresc siguranta pentru informatiile pe care le detine. Noi va putem ajuta sa obtineti aceasta certificare iso 27001 prin implementarea elementelor necesare.

 Ce ofera ISO 27001

Aceasta certificare ofera un sistem performant de management, care presupune o securizare foarte buna a informatiei. Cel mai nou standard a fost publicat in 15 octombrie 2005, dupa imbunatatirea standardului britanic din 2002.

Iso 27001 se poate obtine independent si ofera numeroase avantaje. In primul rand, companiile care beneficiaza de Iso 27001 pot fi audiate in mod independent, ofera siguranta in fata clientilor si a partenerilor si au garantia ca toate informatiile sunt transmise in siguranta.

Desi standardul se adreseaza in principiu firmelor din domeniul IT, acesta poate certifica aproape toate categoriile de firme care dispun de informatii foarte importante.

Cum se obtine certificarea?

Certificarea ISO 27001 se obtine destul de usor, companiile care o doresc necesitand rezolvarea a 3 pasi.

In primul rand, acestea trebuie sa dezvolte o politica pentru securitatea informatiei ;

Dupa aceea, este necesara instruirea personalului, element cheie pentru a putea obtine certificatul in cel mai scurt timp;

O data ce sistemul a fost implementat, se poate cere audierea unui organism de certificare, care va aproba sau nu acreditarea.

 La ce foloseste aceasta certificare?

In primul rand, ofera solutii in ceea ce priveste organizarea securitatii informatiei, ofera solutii de management si dezvolta securitatea fizica si a mediului inconjurator. De asemenea, asigura stapanirea costurilor in ceea ce priveste riscurile de securitate, asigurarea unei conformitati in ceea ce priveste legislatia si posibilitatea de a oferi clientilor o siguranta maxima in acest sens. Clientii pot primi in felul acesta informatii relevante despre tot ceea ce inseamna securitatea informatiei. Mai trebuie menționat și faptul ca prețul implementarii unei astfel de certificari este destul de accesibil.

Certificarea reprezinta atestarea faptului ca organizatia dvs este conforma si indeplineste standardele ISO de referinta.

Aceasta atestare se traduce prin emiterea unui certificat de conformitate de catre un organism de certificare de terta parte.

ISO este abrevierea pentru Organizatia Internaționala de Standardizare, mai multe informatii puteti gasi accesand websiteul organizatiei: www.iso[.]org

Aceasta organizație emite standarde internaționale numite generic ISO.

Certificarile de sistem de management conform standardelor ISO sunt valabile pentru o perioadă de 3 ani. Valabilitatea certificarii depinde, evident, de pargurgerea auditurilor de verificare la 12 respectiv 24 luni de la data certificarii initiale.

In cel de-al treilea an este realizat auditul de recertificare, organizatia intrand astfel intr-un nou ciclu de certificare de 3 ani.

 1.     Transmiterea ofertei.
 2.     Completarea si semnarea contractului.
 3.     Programarea acticitatilor premergatoare certificarii.
 4.     Auditul de certificare. Întocmirea rapoartelor necesare.
 5.     Verificarea documentației de audit și închiderea neconformităților.
 6.     Eliberarea certificatul.
 7.     Auditul de supraveghere I. Se constată că sistemul este menținut și îmbunătățit printr-un nou audit la  1 an de la încheierea auditului de certificare.
 8.     Auditul de supraveghere II. Se constată că sistemul este menținut și îmbunătățit print-un nou audit la 2 ani de la încheierea auditului de certificare.
 9.     Recertificarea. În vederea mentinerii continuitatii, auditul de recertificare trebuie efectuat in apropierea datei expirarii certificatelor.

Perioada de valabilitate a unui certificat ISO este de trei ani. In vederea mentinerii continuitatii, auditul de recertificare trebuie efectuat inaintea expirării certificatelor.

 • Acreditarea si recunoașterea la nivel international

SICERT desfasoara audituri si emite certificate cu acreditare conform standardului de acreditare ISO/IEC 17021:2011 si emite certificate sub egida Global Accreditation si este membru IRQAO – UK.
Cele mai profesioniste organisme de certificare ISO sunt acreditate de catre institutii de acreditare recunoscute prin competenta si performanta lor la nivel mondial. Un exemplu in acest sens este G.A (Global Accreditation). Această acreditare atesta in mod clar faptul ca respectivul organism de certificare desfasoara activitati la modul cel mai profesionist cu putinta.

 • Calitatea serviciilor.

Atitudinea și profesionalismul echipei SICERT sunt evaluate lunar de catre clientii nostri.

Recomandarea este una din cea mai importanta modalitate de promovare a noastra. Consideram recomandarea un instrument puternic pentru ca vorbeste despre increderea pe care clientii nostri o au in echipa SICERT, dar și in serviciile oferite.

 • Organizaţiile care acordă certificări de conformitate cu standardele internaţionale unor terţe părţi sunt ele însele acreditate de organisme de acreditare  şi de aceea sunt numite organisme de certificare acreditate. Acreditarea înseamnă că organismele de certificare au fost la rândul lor evaluate în privinţa standardelor recunoscute internaţional pentru a-şi demonstra competenţa, imparţialitatea şi capacitatea de performanţă.Acreditarea reprezintă abilitatea de a distinge un evaluator competent care garantează că alegerea unui organism de certificare sau de inspecţie este o alegere bine documentată. Un organism de certificare acreditat le poate dovedi clienţilor săi că îndeplineşte cu succes cerinţele standardelor internaţionale de acreditare. Rezultatul este reducerea riscului ca un client să aleagă şi să plătească un evaluator incompetent sau şi mai rău, să se ghideze după rezultate fără nici o bază reală.Certificarea ISO acreditată se conformează celor mai stricte cerinţe ale licitaţilor şi este recunoscută  internaţional.

   SICERT desfăşoară audituri şi emite certificate cu Global Accreditation conform standardului de acreditare ISO/IEC 17021:2015.

procesul de certificare iso

Solicita o oferta

Iti vom raspunde imediat!