Ce este certificatul ISO 18001 ?

OHSAS 18001 reprezinta un sistem de management care asigura sanatatea si securitatea ocupationala. Practic, acesta promoveaza siguranta la locul de munca si respectarea lui asigura un mediu de lucru cat mai placut si mai confortabil, care respecta absolut toate normele legislative si care duce la o afacere productiva si de succes.

 Pe ce se bazeaza certificarea ISO 18001 OHSAS?

Acest standard respecta cateva criterii si se bazeaza pe mai multe idei care ii asigura eficienta. Cei care isi doresc o certificare ISO 18001 ohsas pentru societatea lor, ar trebui sa se bazeze pe :

–        Adoptarea unei politici cat mai detaliata in domeniul ce tine de sanatate si securitate a muncii;

–        Identificarea tuturor riscurilor si a cerintelor ce pot aparea referitor la securitatea muncii;

–        Crearea de obiective si diverse programe care sa promoveze o imbunatatire continua a sigurantei;

–        O activitate a managementului bazata pe un control puternic al sanatatii si securitatii in munca;

–        Monitorizarea frecventa a performantelor obtinute in acest sens si revizuirea si imbunatatirea sistemului de fiecare data cand acest lucru este necesar;

Ce avantaje ofera implementarea ISO 18001 OHSAS?

Evident, ca orice standard international si acesta ofera numeroase avantaje.

Societatile care beneficiaza de Sistemul de Management al Securitatii si Sanatatii Ocupationale beneficiaza de un control foarte eficient al riscurilor de accidente sau de imbolnavire, ce pot avea loc la locul de munca. De asemenea, ofera o imagine foarte buna in fata partenerilor societatii, fie ca este vorba de furnizori, de beneficiari sau de alte societati cu care exista o legatura.
Un alt beneficiu major este reprezentat de costurile mai mici in ceea ce priveste asigurarea sanatatii si de cresterea productivitatii muncii, bazata pe siguranta si pe incredere.

Practic, implementarea ISO 18001 OHSAS este esentiala pentru orice societate care implica riscuri in ceea ce priveste sanatatea angajatilor.

SICERT va garantează o implementare rapidă a standardului și obtinerea certificarii în cel mai scurt timp posibil, având costuri minime.

iso 8001 ohsas