SR EN ISO 14001 : 2004

Ce este certificarea ISO 14001 ?

Este un standard international de calitate care este pus la dispozitia managementului unui societati si care ajuta la identificarea si controlul impactului pe care il au activitatile societatii asupra mediului. Iso 14001 este creat in asa fel incat sa ajute firmele sa isi imbunatateasca performantele de mediu si sa implementeze o abordare sistematica a proceselor prin care isi indeplinesc obiectivele.

 Cum functioneaza ISO 14001?

SR EN ISO 14001 : 2004 dispune de mai multe standarde ce se revera la problemele de mediu ce trebuie sa fie rezolvate de societati. Scopul acestuia este de a oferi posibilitatea de abordare cat mai simpla a unei politici bazate pe protectia mediului. SR EN ISO 14001 : 2004 este un standard generalist, care nu se refera la fiecare domeniu de activitate in parte, ci incearca sa impuna anumite standarde generale.

ISO 14001 ofera o serie de cerinte necesare unui Sistem de Management de mediu performat. Cerintele sunt aceleasi pentru orice organizatie.

Care sunt standardele pentru acest sistem de Management de Mediu?

Practic, cerintele pentru indeplinirea Sistemului de Management de Mediu trebuie sa fie indeplinite si sa fie evidentiate in asa fel incat sa poata fi verificate in cazul unor audituri care necesita demonstrarea functionarii perfecte a sistemului.

SR EN ISO 14001 ofera toate liniile directoare necesare in asa fel incat Sistemul de Management de Mediu sa fie la cel mai inalt nivel.

Ce beneficii aduce certificatul Iso 14001 unei afaceri?

Adoptarea unui astfel de standard international poate aduce beneficii foarte mari, precum reducerea costurilor de gestoinare a deseurilor, costuri mici de distributie, consum de energie mai mic sau consum de materiale redus, o imbunatatire a imaginii societatii in fata clientilor si un cadru extrem de performant care permite dezvoltarea si imbunatatirea continua a performantelor de mediu.

De asemenea, acest standard poate sa deschida multe usi, precum accesul la licitatii, in conditiile in care din ce in ce mai multi organizatori de licitatii impun existenta unui Sistem de Management de Mediu certificat.

Noi, echipa SICERT va stăm la dispoziție în vederea obtinerii standardului ISO 14001, oferind servicii de cosnultanta la preturi minime.

SR EN ISO 14001 : 2004