ISO 22000: 2018 este o certificare a sistemelor de management in ceea ce priveste siguranta alimentara. Orice organizatie care face parte din lantul alimentar trebuie sa se stabileasca o modalitate de control a sistemului de management al sigurantei alimentare. Acesta defineste ce ar trebui sa faca o organizatie pentru a-si manifesta capacitatea de a controla pericolele pentru siguranta alimentelor si pentru a se asigura ca alimentele sunt sigure pentru consum.

Iata care sunt principalele avantaje pe care le aduce certificarea ISO 22000 pentru o companie, pentru ca prin dobandirea acestei certificari calitatea vietii fiecaruia va fi reglementata de regulile ISO 22000 prin urmatoarele dispozitii:

  • Utilizarea sporita a resurselor la nivel mondial
  • Profituri imbunatatite in companii
  • Locuri de munca de corect remunerate in industria alimentara
  • Cresterea economica imbunatatita
  • Asigurare alimentara concreta
  • Ratele reduse ale bolilor transmise de alimente
  • Documentarea eficienta a tehnicilor, procedurilor si metodelor
  • Este prevazuta o potentiala armonizare a standardelor nationale alimentare
  • Acesta este un standard international eficient
  • Pentru autoritatile de reglementare este cel mai potrivit sistem de control

De asemenea, guvernele obtin beneficii mari, cum ar fi cunostintele stiintifice si tehnologice, care ajuta la dezvoltarea legislatiei in materie de sanatate, siguranta si mediu. Aceste beneficii sustin, de asemenea, educarea si reglementarea personalului alimentar. Este foarte simplu sa evaluezi daca ISO 22000 este cea mai buna optiune pentru organizatia ta. Functioneaza pentru fiecare companie, indiferent de locatie si dimensiune. Schitarea celor mai bune practici in cadrul unei companii va permite obtinerea de rezultate bune, transmiterea increderii generale si impresionarea consumatorilor si a partilor interesate. Daca sunteti implicat in industria alimentara, atunci ar trebui sa fiti constienti de beneficiile pe care ISO 22000: 2018 le are asupra procesarii, fabricarii, depozitarii si distributiei produselor comestibile. Ofera companiilor o reala siguranta alimentara, securitate si pastreaza profiturile. Poate fi asociat cu alte standarde de sisteme de management, precum ISO 9001: 2015, pentru a obtine efecte maxime asupra calitatii produselor.

Beneficiile certificatului ISO 22200 pentru firme

Consumul de alimente nesigure duce la multe complicatii si consecinte grade de ordin juridic. Standardele ISO de management al sigurantei alimentelor ajuta organizatiile sa identifice si sa controleze siguranta alimentelor pe care le livreaza consumatorilor.

Rezumand, printre principalale beneficiile majore ale managementului sigurantei alimentare se numara faptul ca aceste certificari din cadrul Serviciilor de management al sigurantei alimentelor permit clientilor sa inregistreze o metoda sistematica pentru analiza proceselor alimentare, determinarea posibilelor pericole si desemnarea punctelor critice Managementul sigurantei alimentare este o preocupare standard, pentru toate statele lumii. Igiena si siguranta alimentelor au devenit o cerere emergenta in industria alimentara. Prin urmare, mentinerea sigurantei si igienei alimentelor este un proces convingator pentru intreprinzatori pe care ei pot sa il sustina pe piata competitiva de astazi sub o forma de control. ISO 22000 este standardul international de care beneficiaza intreprinderile in multe feluri. Companiile care isi dezvolta produsele respectand aceste reguli si specificatii sunt din ce in ce mai libere sa concureze pe multe piete din intreaga lume. Pentru oficialii comerciali, ISO 22000 niveleaza conditiile de concurenta pe pietele regionale si globale. Acest lucru se datoreaza standardelor internationale rafinate tehnic si plasarii acordurilor politice si, atunci cand sunt urmate, acestea creeaza practici de succes care asigura cea mai inalta calitate si siguranta a alimentelor. ISO 22000 are un consens puternic in intreaga lume si ofera tarilor in curs de dezvoltare o sursa reprezentativa pentru standardele de siguranta alimentara in fiecare tara, atat in ​​tarile dezvoltate, cat si in cele in curs de dezvoltare. Astfel de standarde permit tarilor sa aiba caracteristici definite a ceea ce ar trebui sa fie standardele lor de produse si servicii pentru a satisface asteptarile pietei de export. Oricine este implicat in industria alimentara ar trebui sa fie constient de avantajele pe care ISO 22000 le are asupra procesarii, depozitarii, fabricarii si distributiei produselor alimentare. ISO 22000 ofera companiilor siguranta si securitate alimentara superioara, pastreaza profiturile din cadere si poate fi combinat cu alte standarde ale sistemului de management, precum ISO 9001: 2000, pentru efecte maxime asupra calitatii.

Tinand cont de faptul ca ISO 22000 este potrivit pentru si organizatia dumneavoastra, lucrurile sunt cat se poate de simple: ISO 22000 functioneaza pentru fiecare companie, indiferent de dimensiune sau locatie. Schitarea celor mai bune practici din cadrul companiei  va va permite sa obtineti rezultate, sa transmiteti incredere generala in randul consumatorilor si sa impresionati partile interesate.

Atunci cand practicile de siguranta alimentara esueaza, pot rezulta consecinte periculoase si adesea extrem de costisitoare. Prevenirea potentialelor probleme inainte ca acestea sa se intample prin implementarea standardelor de siguranta alimentara poate salva o organizatie, pierderea, onorariile avocatilor sau chiar a trebui sa-si inchida portile definitiv. Aceste standarde permit identificarea responsabilitatilor, sarcinilor si calendarelor asociate prin crearea unui plan de proiect clar. Trebuie sa retineti ca, daca ceva functioneaza, nu are sens sa il schimbati. Comunicati in mod clar beneficiile ISO 22000 cu angajatii si intelegeti ca vor avea intrebari cu privire la modificarile facute in cadrul organizatiei din care fac parte. Educati-i cu privire la modul in care ISO 22000 a fost creat pentru a beneficia angajatorii, angajatii si publicul larg si cum va avea un impact pozitiv asupra succeselor pe termen scurt si lung ale companiei.

Compania Sicert va da posibilitatea de a obtine o certificare ISO 22000 pentru calitatea alimentelor, dar si orice alt tip de ISO existent acum in lume. Alaturi de noi reusesti sa castigi increderea, respectul si fidelitatea clientilor.